Mestsilo’s

Houten mestsilo-installaties zijn door de bovengrondse bouwwijze onafhankelijk van de grondwaterinvloeden of ongunstige bouwgrond. Zij zijn altijd verplaatsbaar en gunstig in prijs.

De grenen plankdelen zijn bijzonder geschikt voor de bouw van mestsilo’s. Grenen wordt in de loop der jaren door het indringen van de in de mest aanwezige ammoniakzuren in structuur steeds vaster. Terwijl andere bouwstoffen juist tegen de agressieve inwerkingen van ammoniakzuren beschermd dienen te worden.

Na montage is de installatie direct gebruiksklaar.

Ook voor onderhoud en keuringen van mestsilo’s en afdekkingen kunt u bij ons terecht.

Wij zijn KIWA-gecertificeerd volgens BRL 2344.

Afdekking

De mestsilokap bestaat uit een houten parapluconstructie met roestvrij stalen bevestigingsmateriaal en voorzien van polyethyleen golfplaten. De mestsilokap is milieuvriendelijk en vrijwel op elke silo te monteren.

Voor het bevullen en mixen van de mestsilo zijn diverse mogelijkheden, die per situatie bekeken dienen te worden. Wij willen u graag een passend advies geven. Wij keuren ook mestsilo’s en afdekkingen.

Op basis van BRL 2344 zijn wij KIWA gecertificeerd.

Bemesters – verdelers

Zodebemesters-bouwlandbemesters-sleufkouters-sleepvoetbemesters:

BIOJECT Bomers:

De sleufkouterbemester is ontworpen voor de moderne landbouw. Deze bemester kan achter elke giertank worden gekoppeld en is geschikt voor elke boer of loonwerker. Gezien we te maken hebben met verschillende grondsoorten, zijn er verschillende uitvoeringen leverbaar.

De universele snijinrichting is te monteren op iedere mengmesttank of pomptankwagen. De snijinrichting wordt aangedreven door een hydromotor en snijdt zowel links- als rechtsom. Het geheel is vervaardigd van roestvrij staal en is zeer compact. De snijinrichting is ook kompleet met stenenvanger te monteren.