Licht – ventilatienokken

Ventulight ventilatiesystemen:

Ventulight licht- en ventilatienokken: In een stal met veel (zon)licht en frisse lucht voelt het vee zich beter. Dit blijkt uit:

  • meer voeropname
  • hogere productie
  • lagere dierenartskosten

Door de optimale aanpassing van de Ventulight lichtnok aan het dak, wordt een snelle afvoer van de vochtige en verbruikte lucht gerealiseerd. De standaard constructiebreedte varieert van 32 tot 275 cm.

Aanpassingen en breedtes vanaf 300 cm op aanvraag mogelijk! Afhankelijk van de gewenste luchtverversing wordt gekozen voor een uitlaatopening van 40, 60 danwel 80 cm.

Zijkantventilatie

Ventulight rolgordijnen voor zijkantventilatie:

voor een optimale klimaatvorming in de koeienstal – het maakt niet uit in welk seizoen!!! De meest toegepaste techniek om rolgordijn voor zijkantventilatie te openen en te sluiten is het C3S-systeem, waarbij het gordijn van boven geopend wordt en van onderen opgerold.Het gordijn kan uitgevoerd worden in transparant polyethyleen op PVC-zeil of in gekleurd vrachtwagenzeil.

Als alternatief voor rolgordijnen voor zijkantventilatie, kunt u de zijkanten voorzien van liftvensters, gemaakt van geïsoleerde platen.

Om een deuropening af te sluiten kan er bijvoorbeeld een valscherm worden toegepast. Het valscherm kan zowel hand- als elektrisch bediend uitgevoerd worden via een rol aan de bovenzijde van de deuropening.